1 Aralık 2012 Cumartesi

Antibakteriyel Yorgan ve Yastık


ALERJİYİ TANIYALIM: ÇÜNKÜ NE ZAMAN KARŞILACAĞIMIZI BİLEMEYİZ!

Günümüzde sentetik ve kimyasal maddelerin kullanım yaygınlığının artmasıyla, alerji özellikle büyük şehirlerde çocuk, genç veya büyük her yaş grubunu etkilemeye başlamıştır. Alerji doğuştan gelen bir rahatsızlık değildir, 30 ya da 40 yaşından sonra da ortaya çıkabilmektedir.

Ülkemizde her yıl 100 kişi maalesef alerji sebebiyle hayatını kaybediyor. O zaman gelin alerjiyi biraz tanıyalım çünkü alerjiyle ne zaman karşılaşacağımızı bilemeyiz…


Alerji, normal kişilerde herhangi bir rahatsızlığa yol açmayan bir ya da birkaç maddeye karşı aşırı duyarlılıktır. Alerji yapan maddeler solunum, ağız ya da enjeksiyon yoluyla vücuda girebilir. Böyle bir madde vücutta yabancı ve özümsenemez bir cisim olarak tanınır; bir başka deyişle antijen etkisi gösterir ve kendisine karşı antikor denen engelleyici ya da etkisizleştirici maddelerin oluşumunu uyarır. Antikorun antijenle birleşmesiyle alerjik tepki başlar. Alerjik tepkiye neden olabilen maddeler arasında çiçek polenleri, kozmetik ürünler, antibakteriyel özelliği bulunmayan ev tekstili ürünleri, evde beslenen hayvanların kılları, çeşitli besinler sayılabilir.

Hayatımıza her geçen gün daha fazla giren kimyasal ve yapay ürünlerin, alerji şikayetlerinde olağanüstü bir artışa neden olmaktadır. Araştırmalar göre, evimizde yaşadığımız alerjik reaksiyonların %60'ı yatak odamızda bulunan ürünler sebebiyle olumaktadır. Çünkü normal bir insan günün ortalama 8 saatini, ömrünün ise 1/3ünü yatağında geçirmektedir. 

Hayatımızın üçte birini geçirdiğimiz yastık yorganımızın kimyasal içermeyen, doğal ürünlerden oluşmasını istemez misiniz?

İpek, cildimizdeki hücrelerde bulunan ve cildimize yararlı olan 18 çeşit proteinden oluşan tamamen doğal bir üründür. İpek'te bulunan bu proteinlerden bazıları günümüzde bir çok güzellik ve cilt bakımı ürününde kullanılmaktadır. “İpeksi saçlar”, “ipeksi bir cilt” sloganlarını pek çok şampuan ve cilt bakım kremlerinden hatırlarsınız.


İpek böceği sadece temiz dut yapraklarıyla beslenir. İpek böceği öyle hassastır ki temiz olmayan dut yaprağı yemesi durumunda hayatını kaybeder. İpek’in oluşumu ve işlenmesi sırasında hiçbir kimyasal madde kullanılmaz. 

SILKY DREAMS İPEK ÜRÜNLERİNİN içi gıbı dışı da organik, sağlıklı ve antibakteriyeldir diyoruz. Bu sadece bir söylem değil, uluslararası OEKO-TEX sertifikası ile de tescillidir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder