5 Aralık 2012 Çarşamba

Alerji, Akarlar ve ipek yorgan

Çocuk ve yetişkinlerde astım, alerji ve bronşit gibi hastalıklara yol açan ev tozu akarları, gözle görülemeyen, son derece dayanıklı yapısı olan, sıcak ve nemli ortamlarda kolaylıkla çoğalabilen, ev tozu içinde yaşayan mikroskobik canlılardır. Evimizde oluşan alerjik reaksiyonların kaynağı bu zararlı parazitlerdir.

Akarların mikroskop altındaki hareketlerini izleyebilirsiniz:



Akarlar insan deri döküntüleri ile beslenmektedir ve insanların bulunduğu ortamlarda yaşarlar. Klasik ev haşare ilaçları ile mite'ları öldürmek mümkün değildir. Bir gram ev tozu içinde 100-500 adeti canlı olmak üzere, yaklaşık olarak 19.000 - 20.000 adet akar bulunur.
 
Akarların vücut proteinleri ve dışkıları da alerjenik özelliktedir. Akar alerjenleri özellikle sık kullandığımız yastık, yatak, halı ve kumaş kaplı mobilya gibi toz tutan ev eşyalarında son derece yüksek oranda bulunurlar. Bağışıklık sisteminizi bir kova olarak düşünün. Gün boyu yaşam alanınızda soluduğunuz havada biriken bu alerjenleri vücudunuza aldıkça bağışıklık sisteminizi sembole eden kovanız dolmaya başlar. Alerjik reaksiyonlar maalesef çoğunlukla kovanız doluncaya ve hatta taşıncaya kadar kendini göstermez. Etkilerini gösterdiğinde ise ilaç kullanımı mecburidir.


Mite'lardan kurtulmanın en sağlıklı yolu mite'ların barınamayacağı antialerjik ürünler kullanmaktır.  Özellikle günün ortalama 8-10 saatini geçirdiğimiz yatak odamızdaki ürünlerin antibakteriyel, doğal ve organik olması kritik öneme sahiptir. Gece boyunca tenimize temas eden yorgan ve yastığımız, nefes yoluna en yakın olan ürünlerdir. Akarları ve akarların dışkılarını nefes yoluyla içimize çektiğimiz zaman alerji tetiklendiği için özellikle yastık ve yorgan seçiminde son derece dikkatli olmak gerekir.


Alerji uzmanları kaz tüyü, yün, pamuklu yorgan kullanımını önermemektedir. Genellikle tavsiye edilen mümkünse saf ipek dolgulu ipek yorgan ve ipek yastık kullanılmasıdır.

SILKY DREAMS İPEK ÜRÜNLERİ TAMAMEN ORGANİKTİR.
İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI MALZEME İÇERMEZ.
İÇİ SAF, YIKANABİLİR, ANTİALERJİK İPEKTEN; DIŞI İSE ORGANİK PAMUKTAN OLUŞMAKTADIR.
BİLGİ İÇİN: www.ipekyorganci.com
SİPARİŞLERİNİZ İÇİN: www.silky-dreams.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder